Een animatie film laten maken

Bij Studio Luc kunt u een animatie film laten maken. Een animatie kan bij uitstek een ingewikkelde boodschap in korte tijd helder maken aan de kijker. Alle (vector) illustraties worden helemaal op maat gemaakt, waardoor uw video beeldtechnisch gezien écht alle kanten uit kan. Daarbij maakt Studio Luc alleen gebruik van professionele A-kwaliteit voice-overs en rechtenvrije muziek. Het geheel van muziek, stem en beeld kan zelfs hele stugge informatie op een leuke en leerrijke manier overbrengen.

Maar hoe werkt het maken van zo’n cartoon video nu precies? Deze vraag krijgen we vaker en daarom nemen we u hieronder mee in het productieproces van een 2d animatie cartoon video:

2d animatie cartoon vector tekenen
2d cartoon animatie vector idee creatief

Scripting

Iedere animatie video heeft een goed script nodig. Wat is de boodschap en aan welke doelgroep wordt deze informatie voorgelegd? Nadat we (samen met u) tot een verhaal zijn gekomen worden de scenes ingedeeld. In iedere scène is tot in detail uitgelegd welke figuren er hoe bewegen. Daarnaast word er ook een tekst opgesteld die door de voice-over ingesproken gaat worden.

muziek audio voice-over stem productie animatie

Audio

De basis van het animeren ligt in de audioproductie. U krijgt van ons meerdere demo’s toegestuurd van zowel rechtenvrije muziek alsook voice-over stemmen. Wist u dat Studio Luc de beschikking heeft over native stemacteurs in meer dan 25 talen? Dus ook als uw animatie vertaald moet worden voor publicatie in het buitenland bent u bij Studio Luc aan het juiste adres.

vector illustrator ontwerp cartoon animatie

Vector ontwerp

Nadat de muziek en stem voor de cartoon animatie is gekozen, gaan we aan de slag met tekenen. Op basis van het script en de verhaallijn worden deze tekeningen volledig op maat gemaakt. Belangrijk is te vermelden dat alle illustraties in vector worden opgemaakt, wat niet alleen een haarscherp resultaat oplevert, maar daardoor zijn ze allen ook bruikbaar voor drukwerk.

2d animatie cartoon stripfiguur tekenfilm

Animeren

Dit is het mooiste gedeelte van het proces omtrent een 2d cartoon animatie. Hier komen het verhaal en de tekeningen tot leven! Op basis van de al geproduceerde stem en muziek word er strak getimed met animeren. Wij maken geen gebruik van stockplaatjes of templates, maar alles word op maat gemaakt. Hierdoor bent u er van verzekerd dat uw verhaal een hele eigen identiteit krijgt!

Voorbeelden van eerder gemaakte cartoon animatie video’s

Animatie wijzigingen afvalbeleid

Voor de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Stein, Schinnen én afvalbedrijf RWM maakte Studio Luc deze 2D animatie film. In de video, met op maat gemaakte illustraties, worden de wijzigingen in het afvalbeleid in deze gemeenten uitgelegd.

In samenwerking met een communicatie afdeling werd het script opgemaakt. Op basis hiervan werden stem- en muziekdemo’s opgestuurd en nadat er een keuze was gemaakt werd er driftig getekend bij Studio Luc. Nadat er een akkoord was op “meneer en mevrouw Janssen” begon het animatieproces. Bekijk het eindresultaat hier.

Animatie project gebiedsteam

Deze animatie werd van A tot Z op maat gemaakt voor de gemeente Schinnen. Op basis van een prettig gesprek en een aangeleverde tekst werd een script opgemaakt. Nadat de juiste stem en rechtenvrije muziek werd uitgekozen werden de tekeningen gemaakt door Studio Luc.

Deze tekeningen zijn uiteindelijk niet alleen gebruikt voor de animatie, maar er is ook (in infographic) stijl een poster opgemaakt in dezelfde stijl. Dat is dan ook het grote voordeel als er vector illustraties worden gemaakt. Die zijn namelijk ook bruikbaar voor drukwerk. Bekijk het eindresultaat van de poster en de infographic animatie hier.

Animatie nieuwe meststof

Voor de toonaangevende producent in minerale meststoffen, OCI agro, animeerde Studio Luc deze video over een nieuw product: Exacote. Hier kunt u kijken naar de Franse variant van de film. Want Studio Luc mocht deze video in maar liefst 4 talen verwerken: NederlandsEngels, Duits en Frans.

De illustraties en het script werden aangeleverd door ontwerpstudio Zebravink. Op basis hiervan animeerde Studio Luc binnen enkele weken deze 4 video’s.

Kosten animatie laten maken

De kosten van een animatie kunnen sterk variëren. Dit is sterk afhankelijk van het aantal illustraties dat gemaakt moet worden en de complexiteit van het animeren.

Hieronder vindt u een globaal overzicht. Wilt u een duidelijke prijs zonder fratsen? Neem dan contact op en wij maken u een vrijblijvende offerte op maat!

vector cartoon design
Budget
vanaf
€ 1250,-
ex. BTW
Scripting
Illustraties < 10
Animatie ± 30 seconden
Rechtenvrije muziek
Voice-over
Karakter animatie
vector cartoon design
Normaal
vanaf
€ 2000,-
ex. BTW
Scripting
Illustraties < 20
Animatie ± 90 seconden
Rechtenvrije muziek
Voice-over
Karakter animatie
vector cartoon design
Pro
vanaf
€ 3000,-
ex. BTW
Scripting
Illustraties > 20
Animatie > 90 seconden
Rechtenvrije muziek
Voice-over
Karakter animatie
vector cartoon design

Productietijd

Uw nieuwe animatie video kan binnen 20 werkdagen klaar zijn.
Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal illustraties, de lengte en de complexiteit van de animatie.

Interesse in een animatie film?

Bent u ook klaar met de traditionele papieren communicatie? Laat uw boodschap en informatie dan in volle glorie verwerken in een animatie film!

Zoals u op deze pagina heeft kunnen zien zijn er talloze mogelijkheden om ook uw verhaal op een geweldige manier in de spotlights te zetten.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 06-21576931 of vul het contactformulier in en dan bellen of mailen we u zo spoedig mogelijk terug.

Neem dan contact op met Studio Luc

*