Tekstschrijven voor websites

Teksten die uw doelgroep aanspreken.

Goede teksten schrijven is een vak apart. Net als bij video en fotografie heeft een gestructureerde tekst absolute meerwaarde voor uw website. Mits deze uw doelgroep aanspreekt. Gebeurt dat niet, dan is de kans op conversie al verkeken. Klik. Volgende website.

Kenmerken van een goede tekst

Schrijven voor een website is anders dan voor papier.

Er zijn meerdere zaken belangrijk als het om tekstschrijven voor websites gaat. Korte zinnen bijvoorbeeld. Die makkelijk leesbaar zijn. Een goede structuur met duidelijke titels en alinea’s. Een call-to-action mag ook nooit vergeten worden. Wat wilt u van uw bezoeker nadat hij uw tekst heeft gelezen? Conversie is immers waar het om draait. Studio Luc verdiept zich volledig in uw organisatie, cultuur en uw doelen.

Ook op het gebied van ontwerp en webdesign is er vaak een inhaalslag te maken. Denk bijvoorbeeld aan typografie, lettergroottes, kleuren en witruimtes. Zaken die voor een betere leesbaarheid zorgen. Pas als alle elementen kloppen creëer je een tekst die aantrekkelijk is voor zowel bezoekers als zoekmachines.

SEO teksten

Teksten die gevonden worden door zoekmachines.

Studio Luc is meer dan tekstschrijven alleen. Door jarenlange ervaring met webdesign weten we hoe een tekst opgediend moet worden aan zoekmachines. Dat verandert met de dag. De tijd dat een zoekterm tachtig keer in dezelfde alinea werd gepropt zijn (gelukkig) voorbij. De robots van Google worden er ook niet dommer op. Een inhoudelijk sterke en makkelijk leesbare tekst is belangrijk. Maar ook de technische structuur verdient aandacht. Optimalisatie voor zoekwoorden bijvoorbeeld. De robots.txt, .htaccess bestand, permalinks en de sitemap. Maakt u zich geen zorgen als deze termen als Chinees klinken. Studio Luc adviseert u graag hierin.

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar top