Wat is hosting?

Hosting betekent dat uw website en e-mail via een server in verbinding staan met het internet. Een server is niks meer of minder dan een computer die dag en nacht bereikbaar is via het internet.

Op deze server staan alle bestanden van uw website. Zodra iemand uw domeinnaam intypt of zoekt via internet, dan geeft de server uw website weer. Kortom, met hosting huurt u als het ware een computer die uw website weergeeft en ervoor zorgt dat u e-mails kunt sturen en ontvangen via uw eigen domeinnaam.

Hosting, wat kost dat?

Er zijn grote prijsverschillen in hosting. U heeft vast en zeker de aanbiedingen voorbij zien vliegen op televisie of internet. Maar waarom is de ene hosting de andere niet?

Zoals gezegd huurt u met hosting een computer (server). De kwaliteit van deze server bepaalt de prijs. Net als een gewone computer is de ene sneller dan de andere, of is er meer opslagruimte beschikbaar.

Als u ontzettende goedkope prijzen tegenkomt, dan kunt u er van uitgaan dat u met pakweg 100 andere mensen gebruik maakt van dezelfde server. Hierdoor kan uw website veiligheidsrisico’s lopen en is er vaker sprake van downtime (website uit de lucht). Bij Studio Luc betaalt u over het algemeen €10,- per maand voor een kwalitatief goede server.

wordpress webdesign studio luc
hosting

Hosting bij Studio Luc

Bij Studio Luc krijgt u een betrouwbare server die past bij het bezoekersverkeer en de grootte van uw website.

Naast de server zorgen wij ervoor dat uw domeinnaam goed is gekoppeld en dat u zorgeloos e-mail kunt sturen en ontvangen.

Wij hebben alles in eigen beheer, hetgeen de kwaliteit en onderhoud van uw server ten goede komt. Daarnaast kunnen wij op ieder moment van de dag eventuele problemen verhelpen.

e-mail hosting

Domeinnaam en e-mail

Voordat u aan de slag gaat met hosting, heeft u een domeinnaam nodig. Deze registreren wij gratis voor u. Na de registratie kost een .nl domeinnaam slechts €12,50 per jaar en een .com domeinnaam slechts €19,50 per jaar. Domeinnaam checker.

Als de domeinnaam eenmaal is geregistreerd, dan kunnen wij ervoor zorgen dat uw website en ook uw e-mail gehost gaat worden. Hierdoor bent u verzekerd van een website die altijd snel en goed bereikbaar is en dat u zorgeloos e-mails kunt versturen en ontvangen.

server onderhoud

Alles in eigen beheer

Studio Luc heeft alles in eigen beheer. De domeinnamen en registratie daarvan, de servers waarop de websites worden gehost en al het onderhoud en service.

Door monitoring weten we altijd hoe de servers ervoor staan en is het onderhoud altijd up-to-date. Wel zo veilig!

Daarnaast is service slechts een belletje of een mail van u verwijderd. Bij Studio Luc geen lange keuzemenu’s aan de telefoon, maar iemand waar u snel een duidelijk antwoord van krijgt.

SSL versleuteling

SSL versleuteling

Bij SSL versleuteling wordt al het verkeer tussen de website en de bezoeker versleuteld. Wellicht denk u dat uw website het niet nodig heeft, maar als een bezoeker van uw website alleen al een contactformulier invult, dan wilt u graag zeker weten dat deze gegevens alleen bij u terecht komen.

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten verkrijgbaar. Wij adviseren u hier graag in. U herkent een website met SSL aan de ‘https://’ en het groene slotje dat zichtbaar is, zoals op deze website het geval is.

Op zoek naar hosting?

Bent u op zoek naar hosting, e-mailverkeer, een domeinnaam of iets anders dat ervoor zorgt dat uw website altijd snel en goed bereikbaar is? En heeft u graag alles onder één dak, waar u verzekerd bent van service?

Neem dan contact met ons en wij regelen het voor u!

Neem dan contact op met Studio Luc

*